MAYIN TARLASI

Osman Onuktav

Administrator
Yönetici


MAYIN TARLASI





Verimli mahsulü bol bir araziden toplanan her mahsul besin kaynağıdır. Şairleri mahsulü verimli kalemlere, şiirlerine yapılan eleştirileri de bu arazinin mayınlarına benzetelim mayınların üzerine basınca şairde şiir de ölebilir.. Oysa ki şairin ve şiirin yaşaması faydalı mahsul alabilmek atına eleştiri mayınları temizlemek yerine mayınlı bölgeye giriş yapan adımlarına dikkat ederek tehlikeli bölgeye giriş yapmalı ki topladığı mahsulün alın terinin anlamını dahi iyi anlasın.


Edebiyata hizmet veren siteler de mayınlı tarlaya benzer ki eleştiri yapan kalemler sevilmez. Oysaki yapılan eleştiriler şairin sahsına değil şiir gibi duygu düşüncenin yoğun yaşandığı alanlardır yapılan her olumsuz eleştiri şaire değil şiirin gelişmesinedir.. her eleştirmen şiiri eleştirirken basılacak mayınların yerini iyi bilmektedir.. Hiçbir başarı eleştirisiz olmaz avuçlayarak kopartılan gülde diken eksik olmadığı gibi şiir tarlasında da mayın eksik olmaz.,,


Vakti zamanında bu mayın tarlasında kaç kez öldüm sayısını bilmem, her eleştiri bizi tehlikeli bölgeden uzaklaştırmak yerine daha dikkatli adım atmamızı sağladı. Bu verimli arazide topladığım mahsulün faydalı olmasına katkı sağlayan usta eleştirmenlere teşekkür ederim…


Söyle bir geçmişe gidelim . Tarih sayfalarında nice şairler birbirlerini yazdıkları şiirler için eleştirmişlerdir, dostlukları baki kalmış. Tek davaları şiirdir.


Oysa günümüzde yazılan bir şiiri eleştirdiğimizde düşman kesiliyoruz.


Meyve ağacından toplanan ham ve çürük meyveyi de toplayıp aynı kasaya koyarsan o kasa içinde ki bütün meyveler çürür, İşte burada çürük meyveleri ayıklayan eleştirmen, kasası boşalan bağcı veya pazarcı tarafından da sevilmez…


Hamuru iyi yoğrulmamış hamurdan yapılan her börek çörek ağız tadını bozduğu gibi mideye de zarar veriyor.







Saygılarımla





Osman Onuktav


Kafkasi
 
Üst